innerbanner

Vijf bezienswaardigheden in Assisi

  • 5 maart , 2024

Gelegen in het hart van het schilderachtige Umbrische landschap, is Assisi een betoverende stad doordrenkt van spiritualiteit, geschiedenis en artistieke pracht. Beroemd als de geboorteplaats van de heilige Franciscus van Assisi, trekt deze middeleeuwse stad pelgrims en reizigers van over de hele wereld aan. Met zijn prachtige basilieken, kronkelende steegjes en adembenemende uitzichten, belichaamt Assisi de tijdloze charme en betekenis van het Italiaanse erfgoed. Laat je betoveren door de mystiek van deze heilige stad en ontdek de diepgaande spirituele erfenis die hier nog steeds voelbaar is. Ontdekt in deze blogpost de top vijf bezienswaardigheden.

De Basiliek van Sint-Franciscus

De Basiliek van Sint-Franciscus is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor katholieken van over de hele wereld. Het complex bestaat uit twee kerken: de benedenkerk en de bovenkerk. Het belangrijkste element van de benedenkerk is zonder twijfel de tombe van Sint-Fransiscus. Daarnaast vind je er ook prachtige fresco’s die de Fransiscuscyclus illustreren (zijn levensverhaal). De bovenkerk beschikt over een maiestueus altaarstuk, vaak omgeven door marmeren reliëfs en beelden. Het vormt het centraal punt van aanbidding en verering voor gelovigen die de basiliek bezoeken.De basiliek staat bekend om zijn prachtige gotische architectuur en rijke kunstcollectie, waaronder fresco’s van beroemde kunstenaars zoals Giotto di Bondone.

Rocca Maggiore

De Rocca Maggiore in Assisi is dat deze imposante middeleeuwse burcht een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de stad. Oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw, diende de Rocca Maggiore als een strategisch verdedigingspunt en controlepost voor de omringende regio. Het bood bescherming aan de inwoners van Assisi tijdens conflicten en oorlogen en speelde een cruciale rol in de verdediging van de stad tegen vijandelijke aanvallen. Vandaag de dag kunnen bezoekers de indrukwekkende overblijfselen van de burcht verkennen en genieten van een panoramisch uitzicht over Assisi en het omliggende Umbrische landschap.

Basiliek van Santa Chiara

De Basiliek van Santa Chiara in Assisi is dat het de rustplaats is van de heilige Clara van Assisi, een van de meest vereerde heiligen uit de Franciscaanse traditie. Clara was een volgeling van Sint-Franciscus van Assisi en medeoprichter van de Franciscaanse orde van de Arme Clarissen. Haar graf bevindt zich in de crypte van de basiliek, die een belangrijke bedevaartplaats is voor katholieken van over de hele wereld. Naast het graf van Santa Chiara herbergt de basiliek ook prachtige kunstwerken en religieuze artefacten die het leven en de spiritualiteit van deze bijzondere heilige belichten.

Tempel van Minerva

De Tempel van Minerva in Assisi is een van de best bewaarde Romeinse gebouwen in de stad is. Oorspronkelijk gebouwd in de 1e eeuw voor Christus als een tempel gewijd aan de Romeinse godin Minerva, werd het gebouw later omgebouwd tot een kerk gewijd aan de Heilige Maria. Dit unieke voorbeeld van Romeinse architectuur toont de historische en culturele gelaagdheid van Assisi, waarbij oude en christelijke tradities naast elkaar bestaan. De Tempel van Minerva is een intrigerende bezienswaardigheid die bezoekers terugvoert naar het rijke verleden van de stad.

Piazza del Comune

Het Piazza del Comune in Assisi is al eeuwenlang het bruisende centrum van het stadsleven. Dit historische plein, ook wel het stadhuisplein genoemd, is omringd door prachtige middeleeuwse gebouwen en is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het plein wordt vaak gebruikt voor culturele evenementen, markten en festivals, waardoor het een levendige en levendige sfeer heeft. Een van de meest opvallende kenmerken van het Piazza del Comune is de 13e-eeuwse fontein, Fontana dei Tre Leoni, die het midden van het plein siert en een iconisch symbool van Assisi is geworden. Met zijn rijke geschiedenis en levendige atmosfeer is het Piazza del Comune een must-see bestemming voor bezoekers van Assisi.

Beleef de spirituele en culturele schatten van Assisi en ontdek de betekenis achter elke steen en fresco. Als deze top vijf bezienswaardigheden je nieuwsgierigheid hebben gewekt en je meer wilt ontdekken over deze betoverende stad, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bieden een gedetailleerde stadsgids aan die je door de straten van Assisi leidt, en je laten kennismaken met de verborgen juweeltjes en rijke geschiedenis van deze heilige stad. Laat je inspireren door Assisi en laat de tijdloze schoonheid van deze unieke bestemming op je inwerken. Stuur ons een e-mail via booking@tralecolline.be om jouw gids te ontvangen en je reis naar Assisi te plannen!

Fijne ontdekkingsreis!