innerbanner

Paasmenu Tra le Colline 2024

  • 17 maart , 2024

Pasen is een feest waarop we vieren dat Jezus uit de dood is herrezen. Voor veel mensen betekent dit een lang weekend vrij, chocolade-eieren zoeken en een uitgebreid familiediner. Voor Christenen heeft het uiteraard een diepere betekenis: het vertegenwoordigt hoop, vernieuwing en de overwinning van het leven over de dood. Op 31 maart en 1 april organiseren wij een traditionele Paasbrunch in ons Agri-Resto. Samen met onze gasten zullen we genieten van lekkere paaseitjes, een heerlijke lunch en gezelligheid. Alles in teken van deze belangrijke Christelijke gebeurtenis.

Tradities van Pasen

Door de eeuwen heen zijn er talloze traditionele paasgerechten ontwikkeld. Opvallend is dat veel van deze gerechten eieren bevatten. Er zijn twee voorname redenen waarom eieren vaak gebruikt worden op een traditionele paasmenu. Een eerste rede is de symboliek van vernieuwing en wedergeboorte. Eieren staan namelijk symbool voor nieuw leven, wat perfect past bij de Christelijke betekenis van Pasen. Vervolgens worden eieren ook vaak beschouwd als voedzaam voedsel dat gegeten mag worden tijdens de vastenperiode. Deze periode van onthouding gaat vooraf aan Pasen. 

Colomba di Pasqua

Colomba di Pasqua, wat “Paasduif” betekent, is een traditioneel Italiaans paasbrood dat qua vorm lijkt op een duif, een symbool van vrede en hoop. Het is vergelijkbaar met het kerstbrood Panettone, maar heeft een andere smaak en textuur. Het bekende Italiaans paasbrood bevat ook eieren, als belangrijk ingrediënt. Daarnaast omvat het zacht deeg ook boter, suiker en meestal ook stukjes gekonfijt fruit, zoals sinaasappelschil, en amandelen. Het deeg wordt gevormd tot een ovale vorm, die lijkt op een duif, en vervolgens gebakken tot het goudbruin is. Na het bakken wordt het brood vaak versierd met een glazuurlaagje en amandelschaafsel. Dit heerlijke en feestelijke brood is een populaire lekkernij tijdens de paasviering in Italië en wordt vaak genoten als onderdeel van het paasontbijt of als dessert bij de paasmaaltijd.

Of je nu Pasen viert vanuit een religieus perspectief, geniet van de traditionele gebruiken en lekkernijen, of gewoon uitkijkt naar een lang weekend met familie en vrienden. Voor iedereen is het een tijd van hoop, vernieuwing en samenzijn. Terwijl we ons voorbereiden op de viering van deze belangrijke Christelijke gebeurtenis, nodigen wij jullie graag uit om deel te nemen aan onze traditionele Paasbrunch in ons Agri-Resto op 31 maart en 1 april. Laten we samen genieten van heerlijke paaseitjes, een smakelijke lunch en gezelligheid. Vrolijk Pasen!